CLICK2!

Friday, April 06, 2012

TIPS UNTUK YANG NAK MELANCONG KE VIETNAM =))

ASSALAMUALAIKUM...

Hmm di episod yg lalu ( ceh ye o episod lalu =p ) aku de gtaw yg aku nak crita yg buruk2 je pasal Vietnam ni kan?? wakaka korg nk try r dtg sni... serius x best! aku nak cite sbb dah bpengalaman tggal dekat 4 bulan kat sini...gagagaga...n aku x paham kenape org Msia bangga no dpt dtg Vietnam..kehkeh.. tapi xtaw lah kalau korang sukeee sgt dtg sni..ni pendapat aku je... ke sebab aku duduk celah ceruk aku jadi fobia begini sampai rase x suke duk sini?? ngeh3..ade aku kesah??

1stly...aku nak cite pasal manusia2 Vietnam ni..aku xtahu lah mmg prangai diorg cmni ker?? mmg agak pengotor   kurang bersih kot?? dah la segala binatang makan..anjing, babi, tkius, katak ulat sume lah diorg telan! arghhh kembang tekak bila aku g pasar siap ade anjing bgantung...yerkkkk..tp aku tpakse gak g pasar sebab nk kene beli lauk nak masak..slalu ari ahad laki aku g sembelih sdri ayam kat pasor tuh..nak wt cmne xde islam langsung kot kat area Binh Duong nih..Bin duong name daerah yg aku duduk..ejaan Bin Duong tapi sebut bunyiknyer Bin Jeng! arghh jauh kan bunyiknye? wakaka lantaklah!

Ni lah pasor yg kami slalu g..hehe laki den muke puas dpt sembelih ayam =P..act nak amek gambo anjing gantung tuh tp x tersnap..haha..psr ni nampak bsih sbb xde ramai org..klau tidak dorg shpping atas motor abis sesak laluan ni ngan motor jek..bongek btoll..hmm..


Ok 2ndly...aku rase org2 sni cm langsung x pandai nk bkomunikasi...arghhh aku tension tahap gaban bila kena bcakap bahase isyarat mcm org bisu ngn pekak..siyes rase nak bagi pelempang..kalo cakap english pon mmg habis laki aku punya english pon jadik F9! hahaha kelako sgt...pastu lain yg org cakap..lain yg diorang paham...sabau jelah!! tu kalau g benthan market or area2 ho chi minh kira ok lagi la diorang leh lagi cakap bahase mlayu..yg tu aku salute~~~ name pon nak mniaga kan..kne taw..lagi2 majoriti org msia ramai sgt dtg tah ape yg dicari aku pun x tahu lah..baik lah shopping kat msia jek..eh?? ter EMO lak x bagi org msia dtg sni..wakaka 


3rd is... diorg ni mmg suke buat bende2 suke hati dioranng je x pkir org len dah..lagi2 time drive kreta/motor..mmg seriau tengkuk aku cm x sanggup nak tgk luar tingkap..bawak cm pelesit! pastu suke2 hati masuk simpang dgn signal xde..bawak keta lawan arus pon lek jek....pastu hon mmg sntiasa bbunyik lah..aku rs kalo aku bawak keta kat sni main tekan2 je hon xtahu sape salah sape betul..arghhhh




4th...sni ramai sgt penjahat! so korang kene hati2..aku cite buruk2 ni sbb kitorang dah terkena n dgr cite dr org msia yg da btahun duk sni..katenye area Ho Chi Minh tu mmg byk Mafia...hayokkk..


tajuk entry mmg aku nak bagi tips.tp nak bagi tips kene crita lah dulu kejadian yg blaku kat kitorang kan???




tapi..aku x nak crita skarang...nantikan entry seterusnye! jangan lupe jenguk blog ni eh..nanti aku bagi crita n tips terbaekkk utk korg sume~~ chow!




psssttt: cite kburukan kat atas tu utk korg take note jugak ea ape nk kne buat b4 dtg kalau jumpe org2 vit6 ni..lalala lu pikir la sdri!~~ I LOVE MALAYSIA...wewwiittt~~~

1 comment:

  1. kalau stakat g shoping ok kot. tp menetap tu mmg tak sesuai. sgt kotor.

    ReplyDelete